מאמרים
איך "להתחמם" עם אודטה ב-6 דקות
וגם להעזר בעו"ד, לחץ על:
לקט המאמרים הוא מתוך תשובות שעניתי בפורם מעת לעת.
מאמר מספר 1
כיצד קמין מחמם בית
תחשוב שהבית הוא אולם אחד גדול ושהמעטפת שלו
(כלומר הקירות, הרצפה והתקרה) מבודדת ברמה
של טרמוס לשתייה.
בתוך האולם הזה כלוא אויר בטמפרטורה מסויימת.
אם נפעיל בתוך האולם, הסגור והמבודד, גוף חימום
( קמין -למשל) למשך כ-3 שעות, ברור לך כי הטמפרטורה
של האויר בתוך האולם תעלה בכמה מעלות.
לדוגמה, קודם הטמפרטורה הייתה 15 מעלות ואחרי
פעולת ה קמין למשך כ-3 שעות הטמפרטורה עלתה וכעת
היא 23 מעלות.
מיכוון שהאולם מבודד בצורה מושלמת וחום לא בורח אחוצה
בכלל, מעכשיו למרות שה קמין מכובה, האויר ישמר בטמפרטורה
של 23 מעלות לאורך זמן.
תאר לך שעכשיו נעשה שינוי במעטפת של האולם והמעטפת החדשה,
מאבדת חום (שבורח אחוצה) ב"כמות" של 2 מעלות כל שעה.
עכשיו האויר באולם שהיה בחום של 23 מעלות, תוך שעה יהיה רק
21 מעלות ועוד שעה נוספת תעבור והטמפרטורה תהיה כבר רק 19
מעלות וכן הלאה...
אבל, תאר לך שלפני השינוי שעשינו במעטפת, דאגנו להשאיר את ה קמין
דלוק ברמה נמוכה כלשהי (כך תנורי ארובה צריכים לעבוד) שמצליחה להוסיף ולחמם את
האויר שבאולם ב"כמות" של 2 מעלות כל שעה .
ונקבל אולם הכולא בתוכו אויר בטמפרטורה של 23 מעלות שמאבד כל שעה
2 מעלות אבל גם מתחמם כל שעה 2 מעלות.
כלומר, הטמפרטורה באולם בתנאים החדשים תישמר כל הזמן ברמה של
23 מעלות.
כי לאולם יש מעטפת שמאבדת חום אבל גם באולם יש קמין שמוסיף לו חום
בדיוק ב"כמות" שהמעטפת מאבדת...... .
זה בדיוק מה שקורה בבתים שבהם מותקנים קמינים .
*
מאמר מספר 2
הכנות לארובה תוך כדי בנייה
29/12/08
ישנם 2 שיטות להכנות ביציקה:
1) להכין מעל המקום המשוער ל קמין חור בקוטר של כ-22 ס"מ.
בעתיד, לא תהיה מוגבל בסוג ה קמין שתבחר.
אם תבחר קמין בעל קוטר ארובה קטן יותר,
תמיד אפשר לסתום את "שארית" קוטר החור.
להכנה זו ישנם מגבלות, לכל קמין יש קוטר ארובה שונה אבל גם מיקום או,
מרחק מן הקיר שונה. לכן, רוב הסיכויים שהארובה שתותקן אחר כך
תהיה עקומה כי החור לא יהיה בדיוק במרחק הנכון מן הקיר.
2) לא להכין חור בכלל.
אבל, להשאיר במקום המשוער של חור הארובה
מה שאני מכנה "שטח סטרילי".
שטח סטרילי יאפשר למתקין לקדוח לך בשלב מאוחר יותר חור
בדיוק בקוטר הארובה של ה קמין שתרכוש והכי חשוב, החור יקדח
בדיוק במקום הנכון שיבטיח לך ארובה ישרה בבית.
אם המתקין מספיק מנוסה, הוא יודע איך לאטום את
הארובה בחומרים שלא יימסו בחום.
אני דוגל בהכנת שטח סטרילי.
התוצאות טובות יותר ובעיקר יפות יותר.
במידה ותרכוש כבר את אחד מ תנורי ארובה , המתקין יגיע לביתך לפני הטיח
ולפני האטימה. הוא יקדח חור מתאים במיקום מתאים ואפילו
"ישתול" במקום את המטר הראשון של הארובה החיצונית.
כך יתאפשר לך לאטום את הגג יחד עם הארובה.
רוכשי ה קמינים , דרך זו היא הכי נכונה !!!
בהצלחה.
רפי
*
מאמר מספר 3
קוטר ארובה של קמין עצים
2/12/09
אין קשר ישיר מחייב בין עוצמת ה קמינים לקוטר הארובה !
בבתי החרושת האיכותיים כל דגם של קמין , עוד בהיותי נסיוני
לקראת יצור האב טיפוס, עובר סדרה של בדיקות במעבדת
הייצור של החברה.
את הבדיקות עושים מהנדסים בעלי מקצוע בתחומם. הם נעזרים
במכשירי מדידה מדוייקים וייקרים.
המטרה היא להגיע ל תנורי ארובה עם מכסימום יעילות, ניצולת, איכות ובעיקר
בטיחות.
כחלק מן התוצאות של בדיקות אלו הוא מידת קוטר הארובה של
אותו קמין שנבדק / מיוצר.
את התוצאה, קוטר הארובה, אנו מקבלים מבית החרושת כנתון
של קוטר יציאת הארובה ב קמין המסופק לנו.
כדי שעבודת הקמינים בבית הלקוח תהיה יעילה כפי שבית החרושת
קבע. עלייך כלקוח לשמור על קוטר ארובה זה של ה קמין לאורך כל אורכה
של הארובה בביתך.
מכאן אתה מבין שיש קטרים שונים ל קמינים השונים.
עד שלא תחליט איזה קמין אתה רוכש, לא תדע את קוטר הארובה
הנכון של קמין עצים !
בברכה
רפי מטלון
*
מאמר מספר 4
מיקום קמין
23/5/08
לא מעט בעלי בתים רוצים
למקם קמין תחת גרם המדרגות מכל מיני סיבות:
"יש לנו שם מקום פנוי שאין מה לשים בו."
"אין לנו מקום אחר בבית"
"זה קל משם להעלות עם ארובה מבלי לקדוח תקרות."
"שם רואים אותו כשנכנסים הביתה."
ועוד.....
ובכן חבריי בעלי הבתים. אם אתם רוצים קמינים בקומה הראשונה וחום בקומה השנייה,
תשיגו את זה עם קמינים בגרם המדרגות.
הקמין יראה בקומה הראשונה אבל קומה זאת תשאר קרה למרות שהקמין דולק.
זה כמו נרות חנוכה, "לראותו בלבד" !!!.
מכאן אתם מבינים שאחד המקומות הגרועים לשים בהם תנורי ארובה זה בגרם המדרגות.
לחילופין, ככל שתרחיקו קמין מחדר המדרגות, תקבלו יותר שטח מחומם בקומה
הראשונה.
זכרו, לא חשוב כמה תתרחקו מגרם המדרגות עם ה קמין , חימום הקומה השנייה
כמעט ולא ייפגע !!!.
היה ואין ברירה ואתם ממקמים קמין בגרם המדרגות, בבקשה תמקמו מאוורר
תקרה בתקרת גרם המדרגות. תוכלו במידה מסויימת בעזרתו, להוריד בצורה מלאכותית
חום שעולה למעלה באופן טבעי. זה לא פתרון מושלם אבל הוא היחידי שיכול
קצת לעזור בחימום הקומה הראשונה.
בהצלחה.
רפי
*
מאמר מספר 5
הרמוני 3 עצים ו/או
סטנפורד 12 של אפאל/ נסטור מרטין
21/5/08
כל מה שנכתב במאמר זה על הרמוני 3 נכתב מנוחיות בלבד
והכוונה ל-2 סוגי הקמינים שבכותרת המאמר.
ובכן, זה כמה שנים קמין זה נחשב לטוב ביותר מבין ה קמינים
הפועלים על עץ.
הוא "גם יפה וגם אופה" !
מה שעושה אותו כל-כך טוב זה תכונותיו שחלק מהם אציין בהמשך.
ל קמינים עצים יש הרבה יתרונות אבל "בגדול" יש להם 2 חסרונות:
שצריך להכניס עצים ושצריך להוציא אפר.
ב-2 נקודות אלו הרמוני 3 מטפל בצורה מושלמת.
הרמוני 3 מצטיין בזמן הכי ארוך בין הפעם שהכנסת עצים לבין הפעם הבאה שתצטרך
שוב להכניס עצים (לכן לצורכי השבת, דתיים וישובים של חרדים מקפידים לרכוש רק קמין זה).
זה מתאפשר בין השאר ע"י מגוון אמצעים שקיימים בקמין הרמוני 3 לצורך שליטה על
האש.
ניתן לשלוט מן הקמין על פתח הארובה
ויש בו לפחות 2 אמצעים לשלוט על כניסת אויר לבעירה.
שלל אמצעים אלו מאפשרים בהרמוני 3 להגיע למצב של כמעט "לחנוק" את האש. לכן
בעירת העצים בו נמשכת הכי הרבה זמן.
לגבי הוצאת האפר. אין צורך לפתוח את דלת ה קמין כדי לגרוף את האפר אל תוך מגירת
האפר. דלת פתוחה גורמת לפיזור אפר סביבו ולכלוך כל רצפת הבית.
קיימת ב קמין ידית שבעזרתה אתה מנער את משטח האפר עם דלת סגורה וכל האפר גולש
למגירה וכך נמנע לכלוך הרצפה סביב ה קמין.
לאחרונה גובר השימוש ב"פחם ירוק" ב קמינים עצים.
(שימו בבקשה "פחם ירוק" בגוגל.....)
הסיבה לשימוש היא בעיקר נושא איכות הסביבה. הפחם הירוק מזהם
פחות את הסביבה בא הוא פועל !!!
לא כל קמין עצים מסוגל לעמוד בחום הגבוה שמופק בשימוש בפחם.
ה קמין צריך לקבל הגנה ואז הוא נקרא "מולטי-פיול".
אחרת ה קמין יסדק ו/או יתעוות.
דגם ההרמוני 3 של אפאל המשווק בארץ הוא מולטיפיול.
לסיכום:
הטיפול המוצלח של החברה בשני הנושאים: הכנסת עצים ופינוי האפר,
היותו של ה קמין עוצמתי - 16,000 W
היותו יפה כל-כך.
והיותו "מולטי פיול"
גורמים לכך כי הוא ה קמין העצים הטוב ביותר בעולם מסוגו
כבר כמה שנים !
ניתן לראות תמונה ומידות של הרמוני 3 עצים באתר
ב קמינים עצים בתפריט שבאתר שלי.
אמנם ה קמין הנ"ל אינו זול אבל בשוק יש קמינים יקרים ממנו ופחות טובים.
בקיצור, איני מכיר קנייה טובה יותר מהרמוני 3 עצים.
בהצלחה.
רפי
*
מאמר מספר 6
ההבדלים בין קמין גז לקמין נפט/סולר:
יישום בגז קיימות 2 אופציות. קמין העומד בפני עצמו, או אינסרט /"בילט אין".
ב קמין נפט יש רק אופציה אחת, אין "בילט אין".
ארובה בגז ה ארובה כפולה. אחת בתוך השנייה. האחת פולטת והשנייה מכניסה חמצן מבחוץ.
בנפט ארובה אחת, רק פולטת.
ישום הארובה בגז הארובה יכולה להעלות לגג אבל יכולה גם לצאת דרך הקיר אל מחוץ לבית ולהסתיים שם (מבלי צורך להמשיך לגג).
בנפט הארובה חייבת להעלות אל המקום הכי גבוה בגג.
תשתית בגז אנו מתחברים לתשתית הגז בבית. אם אין תשתית, באחריות הלקוח להזמין את חבר הגז להכנת התשתית (ע"פ הנחייה שלי).
בנפט הקנייה כולל הכנת תשתית על ידינו.
מקור הדלק בגז, חייבים מינימום 2 בלונים גדולים. תדירות ההחלפה הממוצעת היא 2 בלונים גדולים בחודש (יש בזה טרדה מסוימת).
בנפט תקבלו במסגרת הקנייה מיכל 500 ל' בחצר. תדירות המילוי היא פעם עד פעמיים בעונה.
מראה האש בגז האש נראית דמוית עצים בוערים.
בנפט האש כחולה יוצאת מתוך תא בעירה עגול.
הדלקה בגז ההדלקה קלה מאוד, לחיצה על כפתור כפי שמדליקים את הכיריים במטבח.
בנפט ההדלקה קלה אבל היא תהליך בין כ-5 שלבים. התהליך קל, כל אחד יכול לבצע אותו.
שלט רחוק בגז, לפעמים קיימת האופציה לש"ר.
בנפט לא קיימת אופציה לש"ר.
עלות רכישה בגז המרווח גדול מאוד. מתחיל בכ-10,400 (עם התקנה מינימלית) עד למעלה מ-20,000 ₪ לאינסרט / "בילט אין"
בנפט המרווח קטן יותר. מתחיל בכ-10,600 עד כ-15,000 ₪.
עלות השימוש עלות שעה אחת של שימוש בין 2 הסוגים היא עלות זהה פחות או יותר. אבל, עקב הקלות הרבה של ההדלקה בגז, משתמשים פחות שעות בגז. חיסכון של כשעה ביום, כ-30 שעות בחודש. כ-120 שעות בעונה..
הערה: בתנאים קיצוניים: בית גדול במיוחד, או מיקום קר במיוחד. או בידוד גרוע במיוחד. אני תמיד ממליץ על קמין הנפט.
קמין הנפט הוא עדיין "הסוס הוותיק והנאמן" שמחמם בתנאים קשים בתים גדולים ובעייתיים.
מי שלא נמצא בתנאים קיצוניים, צריך לשקול את הבחירה ע"פ ההבדלים שפירטתי למעלה.
למדתי מניסיוני כי ללקוחות מסוימים הבדלים מסוימים הם הרלוונטיים וללקוחות אחרים, הבדלים אחרים הם הקובעים.
בהצלחה.
רפי
*
מאמר מספר 7
קמינים משולבים
קיימים קמינים משולבים בעיקר שילוב של עצים ונפט.
אלו תנורי ארובה מיצור מקומי-תוצרת הארץ .
לדעתי, אם יורשה לי להביע אותה, קמין משולב הוא מבחינת
"תפשת מרובה -לא תפשת !!!". היצרנים החשובים בחו"ל מזמן ירדו מן הרעיון
ולא מייצרים קמינים משולבים.
המיבנה, אמצעי הביטחון, סוג הארובה וקוטרה, אמצעי השליטה על גובה
החימום. כל אלה
שונים בסוגי ה קמינים עצים ונפט. כשאתה משלב את שניהם בגוף אחד, אתה כבר עושה
וויתורים גדולים, אחד על חשבון השני.
כשאתה רוכש קמין משולב, אתה גם מוותר על דברים נוספים. אתה מוותר על רכישת
קמין איכותי מפאר היצירה של חברות ותיקות ובעלות נסיון מאירופה.
אתה מוותר על איכות !
ישנם קמינים תוצרת חו"ל איכותיים ביותר בנפט/סולר וגם קמינים
איכותיים ביותר שעובדים על עצים.
קמין מקומי משולב לא מתקרב בכלל לאיכות כזאת.
מנסיוני, השימוש בעצים במשך הזמן משבש את היכולת לחזור
ולהשתמש כמו שצריך באופציית הנפט
כך שבסוף אתה נשאר לא עם זה ולא עם זה.
לסיכום, עליכם להחליט איזה קמין מתאים לכם ביותר,
עצים או נפט.
לרכוש קמין כזה איכותי
עם גיבוי מכוני תקנים אמריקאי, קנדי ואירופאי.
אחר כך להחליט
ממי לרכוש (אמינות, איכות התקנה
וכדומה). כך תהינה ממוצר טוב לאורך הרבה שנים.
למען ההגינות, אוסיף ואומר כי ישנם דעות שונות משלי.
כדאי להכנס ב פורום קמינים שבאתר שלי.
בהצלחה בבחירה.
רפי
*
מאמר מספר 8
ארובה מבודדת וחשיבותה
הינה הסיבה לבידוד הארובה בחלק הקר של הבית.
דרך הארובה עוברים כל מיני חומרים, גזי השריפה, פיח ואפילו
חלקיקים מוצקים (ב קמינים על עצים).
כל ה קמינים מייבשים בדרך זו או אחרת את החלל בו הם פועלים ולכן, דרך
הארובה עוברים גם אדי לחות, אדי מים.
כשהארובה של קמין חמה לכל אורכה, אדי המים עוברים דרכה ולא מעניין
אותנו מה קורה איתם.
אבל, כשחלק מן הארובה, זה הנמצא בחלל הרעפים וגם בחוץ,
מתקרר (עקב הקור שבחוץ), אדי הלחות מתעבים בחזרה למים על
הדפנות הפנימיות של הארובה.
תופעה זו דומה למצב שכולנו מכירים, כשמשפחה נכנסת בחורף לרכב
סגור ועקב הקור של החלונות, מופיעה התעבות על השמשות.
המים המתעבים על הדפנות הפנימיים של הארובה נוזלים למטה ובדרכם
גורפים פיח. הם גורמים לשלושה דברים לא טובים:
1) ליכלוך. מופיעים כתמים בצבע חום על תקרות, קירות הבית ולאורך
הארובה. כתמים אלו נחשבים בטעות לחלודה אבל זה לא חלודה
אלא מים עם פיח.
2) ריח רע. המים עם הפיח נוזלים למטה. בתחתית הארובה חם והמים
עם הפיח מתאדים מחדש ויוצרים ריחות לא
נעימים בבית.
3) קורוזיה. הרטיבות המתמדת שנוזלת גם לתוך הקמין, גורמת לקורוזיה
מוגברת של חלקי הארובה. לפעמים המים נוזלים לתוך ה קמין והקורוזיה
מקצרת גם את ימיו.
כדי למנוע את התופעות השליליות ב תנורי ארובה המתוארת למעלה, אנו נוהגים
לבודד את חלקי הארובה החשופים לקור. אותם חלקים הנמצאים
מחוץ לבית וגם בתוך חלל הרעפים.
ערב טוב.
רפי.
רצ"ב תמונות שנשלחו אלי של ארובה עם בעיות התעבות:
*
מאמר מספר 9
הסבת קמין מנפט לעצים ובכלל על הסבת קמינים
טוב ששאלת את השאלה הזאת כי לאחרונה, עקב
עליית מחירי הדלקים בעולם, שאלה זו מעניינת יותר ויותר
בעלי תנורי ארובה על נפט.
תשובתי, אגב, תהייה מאוד דומה לתשובה שכבר
עניתי על שאלה דומה
בקשר להסבה ל קמין גז.
נתחיל בבכך שאני טוען כי
אין אפשרות להסב קמין נפט ל קמין עצים !!!
בכלל לדעתי אין אפשרות לבצע הסבות של קמינים
מסוג דלק אחד לסוג דלק אחר.
אני יודע כי יש גורמים הטוענים כי הם עושים
הסבות כאלה.
לדעתי, זה חוסר אחריות של המשתמש
והמבצע. זו ממש סכנת נפשות.
חייבים לזכור כי קמין אינו קופסת מתכת עם צינור
כלשהו העולה לגג ושניתן
"לשרוף" בו כל מיני חומרי בעירה
בביטחון וביעילות.
קמין יעיל ובטוח הוא כזה שבדר"כ מיוצר ע"י בית חרושת
מוכר וידוע עם הרבה שנות וותק.
(לא סתם באיזה מסגריה חובבנית באיזה כפר בגליל או בכל מקום אחר !!!)
כל דגם מיוצר ונבדק ארוכות במעבדת המחקר
של היצרן. הדגם גם נבדק ע"י מכוני התקנים של
המחמירות בארצות העולם והיצרן מגיב בשיפורים
להערות מכוני התקנים הנ"ל.
ל קמינים השונים יש אם כך מיבנים שונים,
ארובה שונה בסוג/חומר הארובה והקוטר שלה
(לא חשוב אם הארובה היא אחורית או עליונה !).
ה קמינים גם מצויידים באמצעי בטיחות נוספים
הנדרשים ע"פ תקני הבטיחות
השונים. תקנים שנכתבו בדם !!!
אין ספק כי קמינים שהוסבו ע"י חובבנים למיניהם
בכלל אינם מתקרבים לרמת היעילות
ובעיקר הבטיחות כפי שהסברתי בתשובתי.
תודה.
רפי"
*
מאמר מספר 10
כיוון רגולטור של קמין נפט
11/12/09
יש לי התלבטות אם להסביר את נושא הכיוונים של הרגולטור
ב קמינים נפט כאן ב פורום .
החלטתי כן להסביר אבל אקדים ואזהיר:
כיוון רגולטור רצוי שיעשה ע"י טכנאי מומחה ומנוסה. קל מאוד
לאבד את הכיוון ואפילו ל"התעקש" עם הרגולטור עד כדי הוצאתו מכלל שימוש.
במקרה כזה תאלצו לרכוש רגולטור חדש.
הנזק הכספי יכול להיות גדול יותר מן החסכון שבאי-הזמנת טכנאי.
ביצוע הכיוון צריך להעשות במתינות רבה.
סיבוב הברגים חייב להעשות רק מילמטראחד כל פעם
והמתנה ארוכה אחר כל מילימטר כדי לצפות את התגובה של האש.
התגובה אינה מיידית כמו בגז. היא איטית ולוקחת כמה דקות !!!
החץ שליד הברגים אכן מורה את הכיוון להורדת האש.
יש להשתמש במברג קטן בגודל טסטר ובשום אופן לא להפעיל כח !!!
יש לזהות מי מבין הברגים הוא כיוון האש הנמוכה ומי מהברגים שייך לאש
הגבוהה.
צריך להיות כתוב בלועזית ליד כל בורג, מה הוא.
התוצאה שאליה צריך להגיע היא כדלקמן:
אש נמוכה - צריכה להיות נמוכה ולא עוברת בגובה את פני סיר תא הבעירה. צבע
האש חייב להיות כחול.
אש גבוהה - צריכה לעלות כמו חרוט שפסגתו נוגעת בתקרה של ה קמין . האש צריכה
להיות ברובה כחולה (95%) ומותר הבזקים צהובים מידי פעם.
לייתר ביטחון כדאי באש גבוהה, להנמיך קצת ולא לאפשר את ההבזקים הצהובים כי אין
צורך להגיע לתפוקת חום מכסימלית ב תנורי ארובה ,שאינה בשימוש בדר"כ.
את הכיוון מתחילים באש הנמוכה ואחר כך עוברים לאש בגבוהה.
גם אחרי כיוון האש הגבוהה, חוזרים לבדוק אם חל שינוי בכיוון באש הנמוכה.
חוזרים על הבדיקות בנמוך ובגבוה לסרוגין כמה פעמים עד שבטוחים שהכל מכוון כראוי.
כפי שאמרתי, צריך להתאזר בסבלנות ובעדינות.
ללא שני אלו, אל תתחיל אפילו בכיוון רגולטור בעצמך.
ועכשיו אחזור על המלצתי, יותר כדאי להזמין טכנאי מנוסה לבצע את הכיוונים.
סוף שבוע נעים
רפי
*
מאמר מספר 11
השוואת עליות שימוש בסוגי הקמינים השונים
30/1/2010
הרבה שואלים אותי אם לצורך התקנת קמין גז
בבית, חובה להתקין גם צובר ?
ובכן
משתמשי קמינים על גז מדווחים על צריכת 2 בלונים
גדולים כל חודש.
זה מחייב אותם לקרוא להחלפת בלון גז פעמיים בחודש
(כל שבועיים).
עלות בלון גז היא 360-380 ש"ח. לכן העלות חודשית היא
כ-740 ש"ח.
המינימום הנדרש מבעלי קמינים על גז הוא 2 בלונים גדולים.
מי שיתקין אצלו 4 בלונים גדולים "יטורטר" רק פעם
בחודש להרים טלפון ולהזמין החלפת בלונים.
נראה לי שלחורף הקצר שלנו, אין צורך להשקיע בצובר אלא
אם כן אתם בעלי מוצרים נוספים העובדים על גז.
חשוב לציין כי הצריכה של 2 בלונים גדולים בחודש היא על
עבודה של בערך 8-10 שעות
ביום בממוצע. כי,
מדליקים קמין, ברוב ימות החורף (שברובם השמש
זורחת ביום), אחה"צ לפני שקיעת
השמש ומכבים אותו בסביבות חצות כשכל בני הבית
סיימו את עיסוקיהם,
סגרו טלויזיה ונכנסו לתוך שמיכות הפוך.
"אין מצב" שאם תפעילו את קמין הנפט שלכם אותן מספר שעות,
יגמר לך מיכל של 500 ליטר בחודש.
קמיני הנפט מגיעים מכוונים לחצי ליטר לשעה.
לקוחות שלי זוכים לטיפול אופטימיזציה
שבו אנו מורידים אחוזים ניכרים מתחת לחצי ליטר לשעה.
אם תעבוד עם קמין הנפט גם כן 9 שעות ביום בממוצע,
תצרוך 4.5 ליטר ליום.
תכפיל את ה-4.5 ליטר ב-30 יום תקבל 135 ליטר
בחודש ולא 500 ליטר.
אם 500 ליטר עולים לך 2800 ש"ח, אז 135 ליטר
יעלו רק 756 ש"ח שזה לא כל-כך
רחוק ממחיר 2 בלונים גדולים של גז.
משתמשי קמינים עצים מדווחים כי הם צורכים 8-10 קוב
עצים בשנה.
בפורום מופיעים לפעמין פרסומים על עלות קניה של עצים.
מכאן אני למד כי קוב עצים עולה בערך כ- 350 ש"ח.
10 קוב זה 3,500 ש"ח. ותחלק את זה ל-4 חודשי שימוש תגיע גם כן
לעלות ממוצעת של כ-750 ש"ח לחודש.
לסיום.
בבדיקה שערכתי והשוותי גם עם קולגות שלי,
המסקנה הי כי אין היום הבדל גדול
בעלות השימוש בין 3 הסוגים : גז, נפט ועצים (במידה ואתה רוכש
את העצים בכסף ולא "אוסף" אותם בחינם).
ערב טוב ובהצלחה.
רפי
*
מאמר מספר 12
הדלקת קמין נפט והטיפול בקמין
אלו הן הוראות ההפעלה ("עשרת הכללים") לקמינים נפט:
(1 בדוק כי תחתית תא הבעירה יבשה לחלוטין.
(2 בדוק כי יש נפט במיכל והברזים בדרך אל הקמין
פתוחים (ידית הברז מקבילהלצינור הנפט(.
(3 פתח את דלת הקמין, הסר ממקומם חלקים בתא הבעירה
כדי לאפשר גישה אל תחתיתהתא.
(4 סובב את כפתור הדרגות מ-0 ל-1.
(5 ברגע שמגיע קצת נפט (רבע מהתחתית רטוב) סגור
את כפתור ההפעלה בחזרהל-0.
אם לא מגיע נפט, וודא כי הידית הקטנה על דופן הרגולטור
של הקמין, לחוצה כלפי מטה.
(6 הצת את "קצת" הנפט בעזרת גפרור או כל אמצעי הדלקה אחר
והחזר החלקים שהסרתלמקומם.
(7 סגור את דלת הקמין ובדוק דרך הזכוכית כי האש "תפשה" את
הנפט. ורק אז העברבחזרה ל-1.
(8 תן לקמין לחמם את תא הבעירה עד שתראה כי
האש הפכה לכחולה (כ- 10 דקות(.
(9 לאחר שהאש כחולה, אתה יכול להעלות בהדרגה את דרגת
החימום לדרגה הרצויהלחימום מהיר של הבית.
(10 כשהבית חם, הורד את הדרגה בחזרה לדרגה נמוכה
כלשהי לשמירת חום הבית לאורךזמן.
זהו הטיפול / ניקוי שיש לבצע מידי שבועיים שלוש.
כשאתה פותח את הדלת התחתונה ("המגירה") את רואה ידית
מוקפת באום גדול. פתחאום זה חצי סיבוב בלבד. סובב
את הידית ימינה ושמאלה עד ביצוע סיבוב של 360מעלות.
תוך כדי סיבוב, משוך את הידית החוצה כ 5-6 ס"מ והחזר
פנימה בחזרה מספרפעמים.
לאחר סיום כל הפעולות הנ"ל. הדק בחזרה בעזרת היד בלבד את האום
שפתחת חציסיבוב.
את הפעולות הנ"ל יש לבצע, כאמור, כל שלושה שבועות או מתי
שאתה נזכר לעשות זאת.
אפשר לבצע אותם גם שהקמין דולק. בעזרת כפפה עמידה לחום.
ביצוע פעולות אלא יבטיח שמירת ניקיון הצינור המזרים
נפט אל תא הבעירה.
שבוע טוב.
רפי
*
מאמר מספר 13
אולמות התצוגה ובחירת קמינים
ליבואנים השונים ולכמה סוחרים יש אולמות תצוגה.
גם אני במשך שנים שהייתי יבואן, החזקתי אולם תצוגה
והיום אני עובד בצורה אחרת.
בחדר התצוגה היבואן מציג את מה שהוא מייבא, מנסה לשכנע אותך כי
הקמינים אצלו בח. התצוגה הם הטובים ביותר !
היום אני משוחרר מכל אלו. לקחתי על עצמי להציג (דרך אתר האינטרנט שלי)
את אותם תנורי ארובה שאני חושב שהם הטובים ביותר מסוגם.
התנורים מיובאים ע"י יבואנים שונים. אני מייעץ ומשוחח איתך, ביחד אנו מתנקזים
לכיוון מסויים.
במידה ואתה רוצה גם לראות את ה קמין הנבחר בעין, אני קובע איתך פגישה
באולם התצוגה בו מוצר זה מוצג.
לפעמים אני מתלווה ללקוח בביקור ביותר מאולם תצוגה אחד.
כך אתה, הלקוח, נהנה מיחס אובייקטיבי
לחלוטין !!!
את התוצאות ללקוח משיטת העבודה שלי אתה יכול לקרוא ב"המלצות" שבתפריט
האתר שלי.
אני מציע לך לנסות ולהנות ממה שאני מציע. דבר איתי....
להשתמע.
רפי
*
מאמר מספר 14
הוראות שימוש ב קמין עצים
ל קמין מנגנונים לשליטה על פתח מעכב חום, ביציאה לארובה
ועל שתי כניסות אוויר (מלמטה ומלמעלה).
מעכב החום מפריע להדלקת הקמין. לכן, בעת ההדלקה יש
לפתוח את יציאה העשן לארובה ולעקוף את מעכב החום.
לאפשר יציאת העשן ישיר לארובה
כדי ללבות מהר את האש.
חייבים לסגור פתח זה מייד כשהאש אחזה בעצים כדי שמעכב
החום יכנס לפעולה.
פתחי האויר העליון והתחתון חייבים להיות פתוחים בשלב הדלקת הקמין.
אם הקמין מופעל בעצים,
פתח כניסת האויר התחתון ייסגר מיידית כשהאש אחזה בעצים. השליטה
בגובה האש תעשה אך ורק בעזרת השליטה בפתח כניסת האויר העליון.
אם הקמין מופעל על פחמים (אפשרי רק בקמין "מולטיפיול"), אז השימוש
הוא הפוך. הפתח העליון ייסגר מיד כשהאש אחזה בפחמים
והשליטה תהיה בעזרת פתח האוויר התחתון.
בעצים,
פתח אויר עליון, שחייב להיות פתוח בשלב הדלקת הקמין,
ישמש לנו לשליטה על גובה האש.
שמירה על עקרונות נכונים, בנוסף לאמור לעיל, בהבערת קמינים עצים
תאפשר לנו להפעילו בנצילות גבוהה, בפליטת מזהמים נמוכה ובעיקר
נשמור על הקמין מפני בלאי מהיר.
כלל מספר 1. אין להשתמש בחומרי בעירה "אנונימיים" ! השימוש
המותר הוא רק בעצים איכותיים ויבשים לגמרי.
לפעמים, יש לייבש את העצים, לפני השימוש בהם, במשך שנה ויותר.
יש אפשרות לרכוש (בקרוב דרך האתר שלי) מד לחות לעצים.
המקצוענים באירופה מייבשים עצים במתקנים מיוחדים ומשתמשים במד לחות
לקביעת גזרי העצים שיכנסו אל תוך הקמין שלהם
(גזר עץ שלא עובר את מבחן מד הלחות, לא נכנס לקמין !).
כלל מספר 2. חייבת להיות טמפרטורה גבוהה בתא הבעירה כל הזמן.
אין לעבוד ממושכות עם הקמין כשהאש קטנה מידי.
אין לסגור את הפתח לכניסת אויר העליון לפני שהעצים הפכו לגחלים.
השליטה ע"י פתח עליון זה בעוצמת הבעירה יעשה רק בשלב
הגחלים, עד אז הוא ישאר פתוח.
אם תשמרו על כלל חשוב זה, הקמין שלכם יתפקד נכון, ישרוף שריפה מלאה
את העצים ואת חלקיקי הפיח שנפלטים משריפת העצים.
כמו כן, הגזים הנפלטים מן הארובה יהיו ידידותיים יותר לאיכות הסביבה.
כך יצרני הקמין תכננו שהוא יעבוד.
לסיכום:
בזמן ההדלקה, כל הפתחים בקמין פתוחים. ומעכב החום מנוטרל.
לאחר שהקמין נדלק והגיע
לטמפרטורה גבוהה, ניתן להפעיל את מעכב החום.
בשימוש בעצים, האויר לבערה יעילה של העץ צריך להגיע מלמעלה.
(בפחם זה הפוך, האויר צריך להגיע מלמטה).
כשבוערת האש בעצים יש לסגור את אספקת האויר התחתונה לגמרי !
בשלב מתקדם של שריפת העצים (הפיכתם לגחלים) ניתן לצמצם את אספקת
האויר ע"י שליטה בפתח כניסת האויר העליון.
כדי להאריך את משך שריפת העץ. לא לצמצם את האש
לחלוטין כדי לא להוריד את טמפרטורת עבודת הקמין !
כשהעץ הפך לגחלים ניתן לצמצם את האוויר למינימום.
כשמטעינים עצים מחדש, יש לפתוח שוב את הפתחים ולחזור מחדש על סדר הפעולות.
בהצלחה.
רפי
|